"OBA SU PALA", ŠTO JE S TREĆIM Sinovčić je na marginama, Kalmeta je otišao, napušta li politiku sada i Marko Pupić Bakrač?

Opozicijski udari Akcije mladih u protekle su četiri godine uglavnom bili fokusirani na Rena Sinovčića i Božidara Kalmetu. Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač nije pretjerano skrivao svoju personalno usmjerenu misiju i u nekoliko je navrata javno ustvrdio da će se povući iz politike kada Kalmeta i Sinovčić odu iz političkog i društvenog života Zadra.

U međuvremenu, "obojica su pala": Sinovčić je završio na marginama, a Kalmeta se povukao iz kandidature za zadarskog gradonačelnika. Znači li to da politiku napušta i Marko Pupić Bakrač?

-Čak sam svojevremeno Kalmeti ponudio da zajedno odemo iz politike i to zauvijek! Treba analizirati poziciju Akcije mladih u prošle četiri godine: naš rad i političko djelovanje moglo bi se opisati kroz poziciju svojevrsnih "čistača" u politici i društvu, takva nam je bila pozicija s obzirom na političku snagu kojom smo raspolagali. Svoj osobni angažman opisao bih kao "lov na glave" , a ne lov na fotelje. Osobno sam u četiri godine napisao oko 170 priopćenja vezano za negativnosti u političkom životu i raznorazne kriminalne aktivnosti u gradu. Za svako od njih sam izgarao. Enormno sam se psihofizički trošio. Slijede izbori na koje ću s kolegama Antom Rubešom i kolegicom Marjanom Botić sigurno izaći, program je već napisan i po mom mišljenju to je daleko najbolji program za grad koji je ikada napisan, kaže Marko Pupić Bakrač.

-Znači li to da se nećete povući iz aktivne politike?

-Razmišljanja o odlasku i nagon prema odlasku su vrlo intenzivni jer po svojoj prirodi nisam homo politicus, imam sređenu obiteljsku i financijsku situaciju i nemam nikakvih potreba od politike. Moje povlačenje ovisi o rezultatima izbora i razini potpore biračkog tijela koju ćemo na izborima dobiti. Kolika bude ta potpora, tolika će biti i razina odgovornosti koja će pasti na naša leđa. Neću izdati ni svoje političke suborce ni rodni grad. Međutim, ukoliko birači, kao i do sada, budu pretežito davali glas kojekakvim strankama koje predstavljaju interesne skupine, ne vidim razloga mog daljnjeg angažmana u političkim vodama, zaključuje Pupić Bakrač.

 

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

STUDENAC PREUZIMA SONIK Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!

Lanac od 88 zadarskih
Zadarski lanac trgovina Sonik, preuzeo je maloprodajni trgovački lanac Studenac, vijest je to koja je odjeknula ...
Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!