NAKON 23 GODINE KORIŠTENJA GRADSKOG STANA OD 115 KVADRATA Radovan Dunatov otišao u mirovinu, iselio i vratio Gradu ključeve stana!

NAKON 23 GODINE KORIŠTENJA GRADSKOG STANA OD 115 KVADRATA

Radovan Dunatov, dugogodišnji HDZ-ov pročelnik za kulturu u zadarskoj gradskoj upravi, gdje je prethodno, u prvom mandatu gradonačelnika Božidara Kalmete, obnašao i dužnost dogradonačelnika, vratio je Gradu stan koji je preko dva desetljeća s obitelji koristio, a dobio ga je od Grada, točnije od gradonačelnika Kalmete, kao zaslužan građanin i neophodan kadar.

Dunatov je s posljednjim danom 2018. godine otišao u mirovinu. Ključeve stana, zbog kojeg su ga posljednjih godina oporbeni vijećnici žestoko prozivali, vratio je, kaže, Gradu. Riječ je o najvećem stanu od tzv. kadrovskih gradskih stanova, veličine je 115 kvadrata i na atraktivnoj lokaciji u Ulici dr. Franje Tuđmana, pa se u javnosti posljednjih godina pojavilo negodovanje s obzirom da su u stanu, nakon odlaska djece, godinama sami živjeli Radovan Dunatov i njegova supruga.

- Oslobodio sam stan od ljudi i stvari. Iselio sam i vratio sam ključeve – rekao nam je u petak Radovan Dunatov, poprilično ogorčen zanimanjem javnosti za njegovo stambeno pitanje.

Međutim, kadrovski stan od 115 kvadrata, koji je Dunatova pune 23 godine koštao stotinjak kuna mjesečno, postao je neugodna tema na sjednicama zadarskog Gradskog vijeća, gdje je gradonačelnik dr. Branko Dukić nedavno kazao da „Dunatov taj stan ranije nije mogao otkupiti jer je imao djecu na školovanju.“

Radovan Dunatov u petak nam je kazao da sada uglavnom živi u Preku na otoku Ugljanu, te da tek povremeno dođe u Zadar. Dodao je i da ne razumije znatiželju javnosti oko stana kojeg je uredno vratio.

Dunatovu je stan dodijeljen 1995. godine, a rok za povrat stana bio je 13. svibanj 2018. Odlukom gradonačelnika Dukića rok je produžen šest mjeseci.

Iz zadarske Gradske uprave, iz Odjela za gradsku samoupravu i opće poslove, te Odjela za gospodarenje gradskom imovinom, na naš upit je odgovoreno da je Radovan Dunatov stan dobio posebnim rješenjem gradonačelnika, tada Božidara Kalmete.

- Pročelnik Dunatov stan je dobio na korištenje temeljem Rješenja gradonačelnika Grada Zadra iz 1995. godine. Točno je da je po odlasku u mirovinu, 31.prosinca 2018., pročelnik Dunatov iselio iz gradskog stana i Gradu Zadru vratio ključeve – stoji u dopisu iz Gradske uprave.

Dodaje se da je Radovan Dunatov funkciju zamjenika gradonačelnika obnašao od 14. veljače 1995.godine do 19. srpnja 2001. godine.

- Od 11. rujna 2001.godine do 18. kolovoza 2009. godine bio je član Poglavarstva zadužen za resor predškolskog odgoja,  kulture i športa Grada Zadra. Od 19.kolovoza 2009. godine do 31.12.2018.godine, gospodin Dunatov bio je pročelnik za kulturu i šport Grada Zadra. U Gradu Zadru proveo je ukupno 22 godine i 10 mjeseci – navedeno je u odgovoru iz gradske uprave.

Na posebno pitanje temeljem kojih je zasluga Dunatovu tadašnji gradonačelnik Božidar Kalmeta dodijelio najveći kadrovski stan u Zadru, odgovoreno je da je Dunatov stan na korištenje dobio kao tadašnji ravnatelj Medicinske škole, dok je paralelno obnašao i funkciju zamjenika gradonačelnika.  

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

SUĐENJE ZA NAPAD U BIOGRADU Razbijenom bocom mu rezali vrat: "Imam trinaest punata. Da je bilo milimetar više, sada ne bih bio ovdje. Je li sramota da ja kao hrvatski branitelj ovo doživim ispred svoje kuće?"

Razbijenom bocom mu rezali vrat:
- Sve se odigralo u sekundi. Izbjegao sam udarac nogom, a onda me jedan od njih zarezao bocom po vratu. Na vratu...
Razbijenom bocom mu rezali vrat: "Imam trinaest punata. Da je bilo milimetar više, sada ne bih bio ovdje. Je li sramota da ja kao hrvatski branitelj ovo doživim ispred svoje kuće?"