DOK JOJ JE INSPEKTORAT RADA PRONAŠAO NOVE PREKRŠAJE: V.d. ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš osnovala tvrtku!

DOK JOJ JE INSPEKTORAT RADA PRONAŠAO NOVE PREKRŠAJE:

V.d. ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš, kojoj je Inspektorat rada nedavno pronašao prekršaje iz tri zakona te je „pravnoj i odgovornoj osobi izdat prekršajni nalog“, otvorila je svoju tvrtku. Javnosti je inače poznato da su tri prekršaja već učinjena u slučaju zapošljavanja Davida Ricova, zbog čega je Narodni muzej pravomoćno kažnjen sa 72.000 kuna, a ravnateljica Renata Peroš sa 9.600 kuna, a sada je, u slučaju drugog zapošljavanja, Inspektorat opet pronašao tri prekršena zakona i izdao nalog. Čeka se pravomoćno okončanje postupka, kada će biti poznati i svi detalji.

Renata Peroš je u međuvremenu osnovala svoju tvrtku: zove se 'ARHEOLOGIJA ART', ili 'ARHEOLOGIJA ART j.d.o.o. za arheološka istraživanja i poslovne djelatnosti', tvrtka je registrirana na Trgovačkom sudu u Zadru, Renata Peroš je jedini osnivač, član uprave i „zastupa društvo samostalno i neograničeno“.

Kao vezani subjekt ove tvrtke navodi se Narodni muzej Zadar, a predmet poslovanja novoosnovane tvrtke Renate Peroš je impresivan – od arheoloških istraživanja, podvodne arheologije, iskopa zemlje, izrade projekata, fotografske i geodetske i geološke djelatnosti, do organiziranja sajmova, izložaba, kongresa, kulturnih, zabavnih i sportskih događanja, poslovanja u nekretninama, trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu, zastupanje inozemnih tvrtki…

Posebno poglavlje je „spiza“ – tvrtka je registrirana za pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka i pružanje usluga smještaja, te pripremanje jela, pića i napitaka za potrošnju na drugom mjestu sa ili bez usluživanja (u prijevoznom sredstvu, na priredbama i slično) i opskrba tim jelima, pićima i napitcima (catering).

Tvrtka 'ARHEOLOGIJA ART' pruža i turističke usluge u nautičkom turizmu, ali i u „zdravstvenom, kongresnom, aktivnom i pustolovnom turizmu“, a onda i turističke usluge na poljoprivrednom gospodarstvu, uzgajalištu vodenih organizama, lovištu i u šumi šumoposjednika te ribolovnom turizmu.

Bavi se i uslugama iznajmljivanja vozila (rent-a-car), turističkog ronjenja, iznajmljivanja opreme za šport i rekreaciju.

Slijede djelatnosti „distribucija tiska, računalne i srodne djelatnosti, izrada, održavanje i dizajniranje softwera, web stranica i portala, savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžba (reklama i propaganda), te istraživanje tržišta i ispitivanje javnoga mnijenja.

Osnivač Narodnog muzeja, Zadarska županija, ne vidi ništa sporno u tome da v.d. ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš ima svoju tvrtku. Iz Službe za odnose s javnošću poslan nam je pismeni odgovor na naša pitanja:

- Prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, ravnatelji javnih ustanova kojima je osnivač jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, nisu dužnosnici u smislu tog Zakona, te se odredbe tog Zakona na njih ne odnose. U članku 3. Zakona taksativno su navedene osobe na koje se odnosi Zakon o sprečavanju sukoba interesa – stoji u odgovoru iz Zadarske županije, gdje se također navodi da „nije bilo nikakvih poslova između Županije i tvrtke  ARHEOLOGIJA ART j.d.o.o., niti između Narodnog muzeja Zadar i te tvrtke.“

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

STUDENAC PREUZIMA SONIK Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!

Lanac od 88 zadarskih
Zadarski lanac trgovina Sonik, preuzeo je maloprodajni trgovački lanac Studenac, vijest je to koja je odjeknula ...
Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!