UHVATILI SKUPINU LOPOVA IZ BOSNE I HERCEGOVINE Trojac operirao na Benkovačkom sajmu: najstariji odgovoran za čak 31 krađu i peglanje tuđih kartica!

UHVATILI SKUPINU LOPOVA IZ BOSNE I HERCEGOVINE

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe zbog više kaznenih djela krađe, teške krađe i računalne prijevare.

U petak, 10. siječnja 2019. godine oko 9.45 sati u Benkovačkom selu policijski službenici su obilaskom područja održavanja sajma u cilju sprječavanja vršenja imovinskih kaznenih djela, zatekli tri državljanina Bosne i Hercegovine u dobi od 49, 48 i 32 godine, kojom prilikom su kod 49-godišnjaka pronašli prethodno otuđen novčanik s dokumentima i nekoliko tisuća kuna. Sva trojica su uhićeni i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Sumnja se da su prema prethodnom dogovoru, njih trojica osobnim automobilom u petak u ranim jutarnjim satima došli u Benkovačko selo u namjeri da vrše kaznena djela te su neposredno prije nego su ih zatekli policijski službenici, iz džepa jakne 66-godišnjaku otuđili spomenuti novčanik s novcem.

Naime, 49-godišnjak se sumnjiči da je u razdoblju od travnja 2017. godine do 10. prosinca 2019. godine, na dan održavanja sajma u mjestu Benkovačko selo, koristeći gužvu počinio još 26 krađa i 1 tešku krađu na način da je oštećenima uporabom oštrog predmeta parao torbice ili zavlačenjem ruku u džepove oštećenima otuđio novčanike s dokumentima i novcem, dok je dana 4. travnja 2019. godine iz osobnog vozila otuđio novčanik s dokumentima i novcem te paket u kojem se nalazilo 24 pilića, sve u vlasništvu 55-godišnjaka.

Između ostalog, 49-godišnjaka se sumnjiči da je u ožujku 2019. godine, nakon što je otuđio novčanik u vlasništvu 78-godišnjaka, u kojem su se nalazili dokumenti, novac i bankovne kartice, u više navrata na bankomatima na šibenskom području podizao više tisuća kuna, kao i da je u studenom 2019. godine, na isti način s otuđenom bankovnom karticom drugog 78-godišnjaka, na raznim bankomatima podizao više tisuća kuna te na taj način počinio dva kaznena djela Računalna prijevara.

Sveukupna materijalna šteta oštećenima, pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 68.000 kuna.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je s 49-godišnjakom u dva navrata sudjelovao i 48-godišnjak, te je nadležnom državnom odvjetništvu protiv 49-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog više kaznenih djela krađa, teške krađe i računalne prijevare (sveukupno 31 kazneno djelo), protiv 48-godišnjaka zbog tri kaznena djela krađe i protiv 32-godišnjaka zbog krađe

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

IZGRADNJA „LOVAČKE KUĆE” U POLAČI PRIJAVLJENA GRAĐEVINSKOJ INSPEKCIJI „Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”

„Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”
Aktualni načelnik Polače Tomislav Prtenjača već je sada 99 posto siguran da se sljedeće godine više neće kandidi...
„Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”