ZANIMLJIVE RADIONICE U ZAJEDNICI TALIJANA Povodom četvrtog izdanja Tjedna talijanske kuhinje u svijetu

ZANIMLJIVE RADIONICE U ZAJEDNICI TALIJANA

Pridonoseći razvoju i širenju talijanske kulture u svijetu, Zajednica Talijana u Zadru od 18. do 24. studenog u svojim službenim prostorijama (Ulica Borelli 8) priprema prigodan program povodom četvrtog izdanja Tjedna talijanske kuhinje u svijetu.

Cilj ove manifestacije je promicanje talijanske kuhinje, tipičnih talijanskih jela i proizvoda te same talijanske kulture kroz razne prezentacije jela, degustacije, tečajeve kuhanja, seminare, ali i kroz film, izložbe fotografija itd..

Tema ovogodišnjeg izdanja je ‘’Edukacija o prehrani: Kultura okusa’’ gdje se naglasak stavlja na zdravu i uravnoteženu prehranu, ali i na tipične te zaštićene proizvode talijanskih pokrajina.

Zajednica Talijana Zadar tom prilikom je pripremila program u kojem će poznati zadarski kuhari Renato Kraljev, Josip Vrsaljko te Robert Pinto u večernjim satima prezentirati pred publikom pripremu tipičnih talijanskih mesnih i ribljih jela te pripremu talijanskih slastica koja će nazočni potom imati prilike i probati te uz to degustirati vrhunska talijanska vina. U ovu manifestaciju je uključen i talijanski dječji vrtić Pinocchio, gdje će djeca uz instrukcije vrsnog kuhara imati priliku naučiti te sama se okušati u izradi talijanske tjestenine.

Manifestacija će se završiti u subotu, 23.11.2019. prigodnim domjenkom.

Dobrodošli su svi gladni dobrog provoda.


PROGRAM ZA TJEDAN TALIJANSKE KUHINJE U SVIJETU

OD 18.11. – 24.11.2019.

18.studeni u 18h

Prezentacija u čast 500te obljetnice smrti Leonarda da Vincija – da Vinci kao genije, izumitelj i inovator u kuhinji

Predavač: Eduardo Kotlar

Prezentacija i degustacija Proseca - Rebuli Prosecco Settegrammi

Chef: Renato Kraljev

19.studeni u 18 h

Predavanje na temu zdrave prehrane i dijetalne kuhinje – Piramida zdravlja

Predavač: prof. Božo Sorić

Talijanske zdrave slastice – Torta Mimosa – prezentacija i degustacija

Chef: Josip Vrsaljko

20. studeni u 18h

Sarde alla Muranese con la polenta morbida - prezentacija pripreme hrane i degustacija

Chef: Robert Pinto

Prezentacija i degustacija vina - Salvaterra Pinot Grigio

Predavač: Eduardo Kotlar

21.studeni u 18h

Pastissada di manzo - prezentacija pripreme hrane i degustacija

Chef: Josip Vrsaljko

Prezentacija i degustacija vina - Salvaterra Marone Clasicco

Predavač: Eduardo Kotlar

22.studeni u 10h

Izdrada tjestenine – Talijanski dječji vrtić Pinocchio (samo za djecu vrtića)

Chef: Renato Kraljev

22.studeni u 18h

Izrada tjestenine – prezentacija izrade i degustacija

Chef: Renato Kraljev

23.studeni u 18 h

Završni domjenak

 

Naslovnica Đirada

Najčitanije