MALI HEROJ BORI SE ZA ŽIVOT Josip je bio posve zdravo dijete, no roditelji su tada primijetili da mu je trbuh neobično napuhan. Uslijedio je šok...

MALI HEROJ BORI SE ZA ŽIVOT

U trošnoj iznajmljenoj kućici u slavonskom mjestu Komletinci živi osmeročlana obitelj Marijana Rugaševića, piše Glas SlavonijeMarijan (49) i supruga Ljubica (37) imaju šestero djece, no trenutno je sva pažnja usmjerena na teško bolesnog trogodišnjeg Josipa koji boluje od tumora na nadbubrežnoj žlijezdi i metastaza na plućima i jetri.

Još do prošloga svibnja, Josip je bio posve zdravo dijete, no roditelji su tada primijetili da mu je trbuh neobično napuhan radi čega su ga odveli liječniku. Kad su čuli dijagnozi, ostali su u šoku. Ubrzo je započeo proces liječenja, pa je hrabri Josip dosad prošao osam kemoterapija i jednu složenu operaciju. Srećom, tumor se očigledno smanjuje pa roditelji vjeruju u Josipovo ozdravljenje.

Marijan je sve do Josipove bolesti radio u Njemačkoj, no kad je dječak obolio, zamrznuo je radni odnos i vratio se u Hrvatsku kako bi bio uz sina. Naime, dok je jedan roditelj u Zagrebu s bolesnim Josipom, drugi mora čuvati ostalu djecu u Komletincima.

'Josip je u Zagrebu i netko mora biti s njim u danima kada nema terapiju i kada je smješten u stanu humanitarne udruge Viktorija Sisačko-moslavačke županije jer supruga mora biti s djecom kući. Naišao sam na razumijevanje gazde u Njemačkoj, koji mi je zamrznuo radni odnos i radni staž miruje pa i dalje imam pravo na dječji dodatak, od kojega sada živimo. Uglavnom sam ja s Josipom u Zagrebu jer lakše je meni nositi Josipa od bolnice do stana i natrag, ali trenutno je supruga u Zagrebu i doći će s njim u subotu. Izmjenjujemo se supruga i ja jer uvijek netko mora biti i s Josipom i s djecom kući u Komletincima. Nadamo se da će naš sin ozdraviti jer vidimo da se tumor smanjuje', kaže Marijan.

'U listopadu je operiran, ali potrebno je još bar 30 zračenja i vraćanje matičnih stanica i tamo će morati ostati još najmanje pola godine. On je svjestan svega, komunicira, priča. Sad za Božić će nakratko doći doma, a onda natrag u Zagreb na nastavak liječenja', dodaje Marijan.

Ovoj je obitelji sada potrebna pomoć kako bi mogli nastaviti liječenje malog Josipa.

Naslovnica Forum

Najčitanije

DRUŠTVENE MREŽE OTKRIVAJU Evo što je otac obijesnog "Mad Maxa" mislio o divljanju svoga sina po gradskim ulicama: Njemu je 300 kilometara na sat presporo, on tolikom brzinom projuri kroz Sv. Rok!

Evo što je otac obijesnog
  U prvom javljanju o divljanju Adriana P. motociklom splitskim ulicama navodi se da je mladić iz &ldq...
Evo što je otac obijesnog "Mad Maxa" mislio o divljanju svoga sina po gradskim ulicama: Njemu je 300 kilometara na sat presporo, on tolikom brzinom projuri kroz Sv. Rok!