LUDA POTJERA Mercedesom bježao policiji: Na svim je križanjima prošao kroz crveno pa sletio s ceste. No, ni tu nije bio kraj...

LUDA POTJERA

Policajci su u nedjelju, 5. kolovoza oko 19.10 sati, redovnim nadzorom prometa kod Mosta slobode, radi utvrđenog prekršaja nepropisne brzine pokušali zaustaviti osobni automobil mercedes A klase.  No, vozač se nije zaustavio pa su policijski službenici, prateći ga, krenuli u potjeru.

Zagrebačka policija na svojim je web stranicama detaljno opisala potjeru koja je uslijedila, a objavili su i kartu kojom se kretao vozač kojeg su uhvatili na drugom kraju grada, tek nakon što je automobilom sletio s ceste.

Naime, Mercedes je, nakon što se nije zaustavio na policijskom punktu kod Mosta slobode, prošao kroz raskrižje ulica Kruge i Ulice grada Vukovara, vozeći dalje Ulicom grada Vukovara kroz raskrižje Avenije Marina Držića pa vozeći dalje u smjeru juga do Slavonske avenije pa opet u Ulicu Kruge do  raskrižja s Ulicom grada Vukovara dalje prema Savskoj cesti.

Kroz sva raskrižja prošao je na crveno.

Izbjegavao je policiju, vozio neprilagođenom brzinom između vozila naglim pokretima mijenjajući prometne trake i tako ugrožavao i druge sudionike u prometu.

Kod raskrižja Savske ulice s Tratinskom prešao je punu crtu na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotna smjera, obilazeći zaustavljenu kolonu vozila te  ušao u raskrižje sa Savskom ulicom i to kroz crveno.

Nakon jurnjave Savskom u smjeru sjevera te dolaskom do raskrižja s Vodnikovom ulicom, skrenuo je u Vodnikovu dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo te se vozio po traci javnog gradskog prijevoza do Trga Mraka Marulića skrenuvši u Vukotinovićevu ulicu ponovno na crveno svjetlo na semaforu.

PUZ

 

Policajci su ga konačno uhvatili na raskrižju Talovčeve ulice i Ulice Republike Austrije gdje je automobilom sletio s ceste udarivši u stupić nogostupa i rubni kamen. No, ni tu nije bio kraj. Nakon nesreće, vozačje izašao iz automobila i počeo bježati. Policajci su ga uhitili u u Ilici kod kućnog broja 181.

Utvrđeno je da se radi o 33-godišnjaku te je uz Optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Zagrebu zbog 14 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: za članak 32., 43., 51., 59., 70., 176., 181. i 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (odbijanje postupanja po naredbi službene osobe, sedam prekršaja crvenog svjetla, prekršaj obilaska tj. pretjecanja u suprotnom smjeru zaustavljene kolone po kolniku, upravljanje vozilom na način da to može činiti bez opasnosti za druge sudionike  u prometu i imovine te slijetanja s ceste, uzrokovanja prometne nesreće radi neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste i raskrižja, napuštanje tj. bijeg s mjesta prometne nesreće, odbijanje testiranja na alkohol i drogu, i upravljanje vozilom odnosno vožnja bez vozačke dozvole).

Naslovnica Forum

Najčitanije

SABORSKI ZASTUPNIK OTKRIO ŠTO SE DOGAĐA NA JEDNOM NAŠEM OTOKU Mještanin je čuo sina kako dogovara pošiljku heroina pa nazvao policiju. Za samo 10 minuta dobio je poziv s nepoznatog broja i jezivom prijetnjom...

Mještanin je čuo sina kako dogovara pošiljku heroina pa nazvao policiju. Za samo 10 minuta dobio je poziv s nepoznatog broja i jezivom prijetnjom...
Na sjednici saborskog Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav, premijer Andrej Plenković predsta...
Mještanin je čuo sina kako dogovara pošiljku heroina pa nazvao policiju. Za samo 10 minuta dobio je poziv s nepoznatog broja i jezivom prijetnjom...