FOTO, VIDEO: 'TO JE TO, UNIŠTILI SMO VENECIJU' Iz jadranskog bisera stižu nestvarni prizori kataklizme, grad je potopljen

FOTO, VIDEO: 'TO JE TO, UNIŠTILI SMO VENECIJU'

U Veneciji je u subotu na snazi bila crvena uzbuna u isčekivanju novih poplava i žestokih udara vjetra, nakon što je u četvrtak bilo poplavljeno više od 70 posto grada.

Gradonačelnik Luigi Brugnaro još je u petak naredio zatvaranje Trga svetog Marka za javnost, nakon što je povijesna crkva našla u opasnosti od poplavljivanja, unatoč postavljenim zaštitama.

- Uništili smo Veneciju, ovdje je šteta oko milijardu eura i to samo od prošlog dana, ne od danas - rekao je Brugnaro u petak.

 

Ministar kulture Dario Franceschini također je posjetio Veneciju u petak i složio se da će zadaća obnove grada biti golema.

- Vidjeti ova mjesta uživo ostavlja dojam znatno veće katastrofe nego što se čini kada se gleda na televiziji - rekao je Franceschini i dodao da je oštećeno više od 50 sakralnih objekata.

Talijanska vlada za sada je odvojila 20 milijuna eura za sanaciju šteta, a Brugnaro je najavio kako će se otvoriti fond za obnovu koji će primati donacije od svih dobrotvora iz Italije i ostatka svijeta koji žele pomoći oporavku povijesnog grada.

Inače, Venecija je posljednjih dana postala glavno okupljalište političare, između ostalih, ulicama gradom su 'plivali' Matteo Salvini i Silvio Berlusconi.

Naslovnica Forum

Najčitanije

LETAČICA S OTOKA Mlada Dalmatinka jedna je od četiri pilotkinje u Croatia Airlinesu: Vozim Airbus, nije to ništa posebno; Otkrila nam je kako izgleda njen radni dan te koja joj je omiljena nebeska ruta

Mlada Dalmatinka jedna je od četiri pilotkinje u Croatia Airlinesu: Vozim Airbus, nije to ništa posebno; Otkrila nam je kako izgleda njen radni dan te koja joj je omiljena nebeska ruta
  Još kao malena djevojčica, na samom početku osnovne škole, danas tridesetogodišnja Andrea Blašk...
Mlada Dalmatinka jedna je od četiri pilotkinje u Croatia Airlinesu: Vozim Airbus, nije to ništa posebno; Otkrila nam je kako izgleda njen radni dan te koja joj je omiljena nebeska ruta