ADVENT NA VIRU  U subotu svira Zadar Express, puštaju se lampioni i uživa se u tradicijskoj gastronomiji

ADVENT NA VIRU 

PONUDA ORIGINALNIH DOMAćIH VIRSKIH FRITULA

Tradicionalno na sâm dan Božića, u vrijeme adventa ili maškara u siječnju i veljači, na otoku Viru po posebnoj recepturi rade se najomiljenije dalmatinske zimske slastice - fritule. Kakvog su okusa, u čemu je tajna njihove neodoljivosti, od čega se sastoje i kako ih vješto napraviti - provjerite u subotu u trećem tjednu „Adventa na Viru" kada će ih kuharica Anđelka spremati na licu mjesta.

Možete se ujedno i prijaviti na tečaj fritula kojega će voditi kuhari restorana „Kotarina". Kao i svake subote, dali su oduška umijeću i tradiciji pa za sve posjetitelje „Adventa na Viru" iz tjedna u tjedan spravljaju domaće virske fritule, a postoje, kažu nam, male tajne koje ih čine posebnima i neodoljivog okusa. Naravno, palit će se i treća svijeća, lampioni će ponovno letjeti prema nebu, a ovog puta svirat će odlični „Zadar Express" kako bi i treća adventska subota na Trgu svetog Jure protekla u dobrom raspoloženju i veselju. Kuhano vino i čaj su besplatni, a događaj počinje u 18 sati na Trgu svetog Jure.

 

TEčAJ IZRADE VIRSKIH FRITULA Jednostavne, ukusne i neodoljive! Baš takve su virske fritule koje se rade po domaćoj tradicijskoj recepturi, a kuhari restorana „Kotarina" velikodušno će s vama podijeliti tajnu njihove izrade. Detalje i sastojke nećemo otkriti, ali sve o virskim fritulama i njihovom spravljanju naučit ćete ako se prijavite na tečaj izrade fritula još ove subote na jednoj od kućica kod djelatnika „Vir turizma".

Naslovnica Promo

Najčitanije