TRENER KK ZADAR UOČAVA VELIKI PROSTOR ZA NAPREDAK Ante Nazor: Tražim veću energiju i krvava koljena u igri obrane!

TRENER KK ZADAR UOČAVA VELIKI PROSTOR ZA NAPREDAK

Košarkaši Zadra, vrata nove sezone rastvorili su uvjerljivom pobjedom 104:74 , protiv Adria Oil Škrljeva, što nikako ne spada u nekakvo opipljivo razmišljanje da je moglo biti drugačije. Konačni ishod u rezultatskom smislu posve je zadovoljio trenera Antu Nazora, međutim, između dosta dobroga pronašao je i pojedine detalje koji se ne uklapaju u mozaik zadodoljstva.

-Bilo je tu dosta grešaka, prije svega u obrani gdje imamo dosta prostora za napredak, kako u individulnom, tako i u timskom segmentu. Druga stvar, koja bode u oči su izgubljene lopte. Njih čak sedamnaest. Zato moramo puno više "cijeniti" loptu. A to je uzročno posljedično vezano uz obranu. Kada igraš obranu krvavih koljena puno više cijeniš loptu i po tome moramo udarati do utakmice u Podgorici u regionalnoj ABA ligi, koja je ispred nas – kazao je Nazor.

Kroz prizmu ogleda sa Škreljevom, koji se nikako ne može staviti u razinu kvalitete koju posjeduje Zadar, Nazor je očito želio staviti naglasak baš na igru u obrani. I vidi rješenje, ne samo kroz pristup...

- Ponavljam, imamo puno prostora za napredak, računam pritom na iskusnije igrače koji mogu davati stabilnost i mlade igrače koji moraju biti odgovorniji. Svaki od njih moci ce participirati u igri. Imamo veliku rotaciju i moramo igrati s puno većom energijom, nego je to bilo s prvim suparnikom HT Premijer ligi. Slažem se, dobro je da se pobjedi na početku sezone , ali i da se igra najbolje što se može – misli Nazor.

S tribina se pak moglo čuti kako kod Zadra već postoje jasni obrisi, odnosno, vizija igra koja će se temeljiti na brzoj tranziciji i raznovrsnosti u napadu. Jer, za razliku od ranijih sezona, u novoj se može očekivati veći učinak s vanjskih pozicija iz razloga što je momćad posložena tako da unutar nje postoje igrači s dobrim šuterskim mogućnostima, tako da će suparničke momčadi morati i te kako motriti na njih. Primjerice , sjajnu, zapravo stopostotan učinak imao je Domagoj Vuković, ništa slabiji nije bio Karlo Uljarević, dok je Bryon Allen očekivano odradio svoju rolu kako spada....

-Nisam veliki pobornik statistike, jer ne mislim da statistika sustavno donosi neke zakonitosti, a da pritom zanemarimo pojedinosti. A ja ću "udarati" baš na te pojedinosti koje moraju biti kud i kamo bolje. Imamo potencijala, ali trebamo spustiti loptu i reći da smo tek na početku – kazao je Nazor, koji je prvoj utakmici zbog ozljede na tribinama ostavio kapetana Ivu Ivanova....

-Osjetio je zatezanje te nismo htjeli riskirati. Htjeli smo otvoriti prostor drugim igračima. Nije ništa ozbiljno – kratko že Nazor, koji je kroz utakmicu rotirao sve igrače. Malo tko nije primjetio kako je nekoliko minuta prije kraja iz igre izvukako mladog Juru Planinića s kojim se zadržao u razgovoru uz klupu. Zašto?

- Jure je jako vrijedan momak koji naporno radi. Ali mora shvatiti da mene ne zanima ime i prezime, već timska igra, pas igra, igra u obrani i u skoku. Kao i sa svima, mladi igrač mora ući u igru dobrim skokom, požrtvovnim skoku u napadu te kvalitetnom pas-igrom. To će doći polako. Kako njemu, tako i svima. Jednostavno treba tražiti ritam – zaključio je Nazor.

Nikoga trener Zadra nije želio dodatno izdvojiti ni u plusu niti u minusu, ali Uljarevićevih jedanaest točnih dodavanja u poziciji za realizaciju napada nije moglo ostati nezabilježeno u oku promatrača.

-Sve što smo radili u pripremnom periodu danas smo i pokazali. Imamo još puno prostora za napredak, tek je početak sezone te mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu pruzati sto je moguce bolje partije.Svi smo željeli da sezona krene. Željni smo igre i dokazivanja. Željni smo pobjeda. Pred nama je dugačka sezone. Dobro smo počeli i nadam se da ćemo na tom tragu nastaviti i dalje – poželio je Uljarević, koji će zajedno s ostalima veliki ispit imati u nedjelju u Podgorici, gdje ih u 1.kolu ABA lige dočekuje Budućnost.

Naslovnica Sport

Najčitanije