FOTO: DRAMATIČNA ZAVRŠNICA DRUGE ETAPE MEĐUNARODNE CRO RACE 2019 UTRKE Nekoliko kilometara prije cilja na Bulevaru se srušila veća grupa biciklista! Padali su i nakon cilja, a najbolji je bio lanjski pobjednik!

FOTO: DRAMATIČNA ZAVRŠNICA DRUGE ETAPE MEĐUNARODNE CRO RACE 2019 UTRKE

Zadrani su u srijedu poslijepodne mogli svjedočiti velikom biciklističkom spektaklu, jer se u samoj završnici međunarodne utrke Cro Race 2019, odnosno druge etape od Slunja do Zadra (186 km), odvijala prava drama. U konačnici, prvi je ciljnu ravninu u vremenu 4:24:39, prošao Eduard Michael Grosu (Rumunjska), te iza sebe svoju pratnju ostavio pune tri sekunde. To mu je ujedno donijelo bodovno i ukupno prvo mjesto u dvije odrađene etape.

Drugi je kroz cilj prošao Alexander Edmondson (Australija), dok je treći bio Marko Kump koji je nakon prve etape koja se vozila od Osijeka do Lipika uzeo prvo mjesto i crvenu majicu.

Bicikliste je tijekom vožnje pratilo promjenjivo vrijeme, veliki pljusak ih je "osvježio" na osamdesetom kilometru utrke, onda je ponovno zasjalo sunce, ali ih je stigao uspon od Gračaca do tunela Prezid. Potom su ih nakon spusta nadomak Zadru dočekali tmurni oblaci i jugo u jačanju.

Najdramatičnije bilo je na točno sedam kilometara i sedamsto metara prije cilja, na zadarskom Bulevaru, gdje se na kolnik srušila povelika skupina biciklista. Snimke s TV ekrana govorile su o tome da je nekima bilo prilično neugodno nakon pada, međutim, prema prvim informacijama nije bilo teže ozlijeđenih.

Onda je krenula "bitka" četvorice najbržih, krenulo je i navijanje kao i potpora i posljednjem vozaču koji je prošao kroz cilj. Svečano proglašenje pobjednika odvijalo se pod naletom kišne oluje nad Zadrom. O svemu što se događalo kroz utrku govorio je pobjednik Grosu...

- Drago mi je što sam ponovio prošlogodišnji rezultat na istoj dionici, dakle, u Zadru sam uzeo crvenu majicu i moja je želja da je zadržim do pete etape. Ona prije (Starigrad – Paklenica - Crkivenica) mi skroz odgovara, jer najprije se nudi veliki uspon potom spuštanje. Što se tiče ove druge etape od Slunja do Zadra, najteže je bilo uspinjati se prema Velebitu, dok je kasnije u skupini od četiri vozača, prvi povukao Matej Mohorič, međutim, nakon drugog kruga kroz Zadar, pred sami cilj imao sam najbolje noge – zaključio je Grosu.

Bizarna nesreća dogodila se pred kraj etape u Zadru. Nepoznati akreditirani muškarac, najvjerojatnije netko od iz organizacije krenuo je preko ceste. Ali, baš u krivom trenutku. Taman su nailazili biciklisti koji su, neki zbog sudara s njime, a neki zbog pokušaja izbjegavanja istog, popadali po cesti. Svima koji su bili involvirani u taj incident vrlo je brzo pružena liječnička pomoć, a neki su zadobili tek lakše ozljede.

Cro Race 2019 nastavlja se 3. etapom koja se vozi od Okruga do Makarske. Start sa Šetališta Stjepana Radića u Okrugu Gornjem je u 12.45 sati.

Naslovnica Sport

Najčitanije