TRENER NAZOR UOČI UTAKMICE U PODGORICI "Sezona je duga i svaka utakmica ima svoju zamku, a mi moramo biti fokusirani samo na utakmicu protiv Budućnosti"

TRENER NAZOR UOČI UTAKMICE U PODGORICI

Svoj prvi veliki ispit u novoj, devetnaestoj po redu sezoni regionalne košarkaške ABA lige, momčad Zadra će imati u Podgorici protiv Budućnosti, koja je pak svoje vatreno krštenje imala u Eurocupu, igrali su s Unicajom u Malagi. Zadrani se ranijih godina nisu previše puta radovali u dvorani Morača...

- Sezona je duga, a svaka utakmica ima svoju zamku i trebamo biti fokusirani samo na utakmicu protiv Budućnosti. Čeka nas jedan jako težak zadatak. To je momčad koja je po "rosteru" sastavljena da bude u samom vrhu ABA lige. Imaju odlične strance praktički na svim pozicijama od jedan do pet. Možda imaju malo problema na krilu , ali već vidimo kako ovih dana imaju intervenciju da dovedu novog igrača na toj poziciji. Iako je Suad Šehović već desetak godinama tu jedan od najboljih i najkompletnijih igrača ABA lige. Mi moramo biti spremni i nastojati barem u ovom prvom dijelu da im pariramo i u kontakt igri, ali i u segmentu trke i skoka i tu tražiti svoju šansu da stojimo na terenu i da igramo s njima ozbiljnu utakmicu. Sebi smo kao cilj u ovoj utakmici postavili da iz nje moramo izaći bolji, jer smatram da ova ekipa ima karakter postaviti se od samog starta, a ne da tamo idemo samo na izlet – kazao je trener Zadra, Ante Nazor.

Ogled protiv Škrljeva nikako ne može biti pokazatelj Zadrovih mogućnosti, kao što ni poraz Budućnosti u Španjolskoj zasigurno nije njihova realna slika.

- Budućnost možda u ovom trenutku nije na onoj snazi rostera i nije toliko uigrana, ali nismo ni mi. Mislim da će i tu biti ključ jer, primjerice, kad smo spomenuli sve jake ekipa neke možda i neće igrati u skladu s tom kvalitetom igrača, a neke, vidjeli smo na ovom Superkupu ABA lige u Zagrebu, momčadi poput Primorske koja je možda kvalitativno niže , ali igra na gornjoj granici svojih mogućnosti. Mi se trebamo zaokupiti time da i mi igramo na granici svojih mogućnosti i onda ćemo imati sezonu bez stresa – razmišlja Nazor.

Kapetan zadarske momčadi Ive Ivanov, propustio je ogled sa Škrljevom, međutim, u Podgoricu sigurno putuje...

-Svi znamo da je Budućnost već dugi niz godina u vrhu ABA lige i da imaju uvijek jako dobru ekipu. Uočio ove sezone dosta su izmijenili sastav, ali vjerujem da će nas trener i stručni stožer pripremiti za tu utakmicu. Da uočimo njihove nedostatke i da ih iskoristimo. Idemo odigrati jednu pravu mušku utakmicu, dati sve od sebe i nadam se da će navijači ove sezone gledati jedan drugi Zadar.Atmosfera i ekipi je odlična, pripreme su prošle vrlo dobro i svi jedva čekamo da počne ABA liga - kazao je Ivanov.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 18 sati uz izravan TV prijenos na Arenasport 2 programu.

Naslovnica Sport

Najčitanije