FOTO: PRIMORAC I HRVACE U BIOGRADU ODMJERILI SNAGE Pobjedom su 'skinuli' prvaka!

FOTO: PRIMORAC I HRVACE U BIOGRADU ODMJERILI SNAGE

PRIMORAC – HRVACE 4:1 (3:0)

BIOGRAD – Igralište Kazimira i Silvia. Gledatelja 100. Sudac: Josip Višić (Split) 6,5.

Strijelci: 1:0 Smokrović (5), 2:0 Maglica (9), 3:0 Kušeta (21), 3:1 Ćeko (55), 4:1 Zelić (75)

Najbolji igrač: Frane Maglica (Primorac).

PRIMORAC: Ayotunde 7, Colić 7, Smokrović 7, Ješe 7, Vodopija 7  , Lazarevski 7 , Maglica 7,5 , Kušeta 7 (od 86. Jurišić-), Jurić 7 (od 65. Prpić-), Martinčević 7, Šarić 7(od 46. Zelić 7) .

HRVACE: Guć 5,5 , Čeko 6 , Ivanišević 6 , Škarić 5,5 , Ribičić 6 , Ivanović 6 , Božinović 6 , Pranjić 5,5 , Udovičić 5,5(od 74. Živaljić-), Banić 6 , Kekez 5,5 (od 46. Grgat-). 

Derbi kola pripao je domaćoj momčadi koja je u svim elementima nogometne igre više pokazala na terenu od Hrvaca. Pobjedom su skinuli prvaka.

Na otvaranju susreta igrači Primorca krenuli su borbeno i u dvije minute imali dvije poluprigode. No u petoj minuti Maglica je krenuo preko lijevog boka, izvrsno ubacio u kazneni prostor gdje je Vodopija preskočio loptu, obrana gosta sve to mirno promatra, a Smokrović lijepim udarcem zabija u kut koji nije pokrivao vratar Guć. Iz gledateljstva se čulo: „Mi djeco ćuć, a ti Guć muć“!

Nastavljaju vesti „Primorci“, i iz jedne takve akcije u 9. minuti sve je sam učinio Frane Maglica, dosta je kružio oko kaznenog prostora i kada mu se otvorilo za šut, šutirao je i pogodio za 2:0, lijep zgoditak.

Nekih 10 – 12 minuta igralo se u polju, gosti su tražili kazneni udarac u 18 minuti, no sudac je ostao nijem, a bio je u neposrednoj blizini, Colić je izbio loptu pao je Ribičić i to je sve. A onda u 21. minuti Kušeta je sa nekih 25 metara izveo izravni slobodni udarac na vrata gosta, dojma smo da je vratar dirnuo loptu no ona je odsjela u golu za visokih 3:0.

Domaćini su držali sve konce igre u svojim nogama, imali su još polu-prigoda, no prvi dio je završio bez promjene rezultata 3:0. Bespotrebno petljanje i nepokrivanje gostujućih igrača Primorac je platio golom u 55. minuti. Slobodnjak je izveo Ivanović, prizemna lopta išla je u peterac, natrčao je Čeko i zabio za 3:1. Još su nekoliko puta gosti izradili dobre prigode i udarce prema golu Primorca no sve je to otišlo van gola. U 75. minuti Prpić je lijepo prošao sredinom terena, uposlio Zelića, a ovaj jednostavno iz trka ubacio loptu u mrežu za visokih 4:1, uz gromoglasan aplauz domaćih navijača za lijep završetak polusezone.

Naslovnica Sport

Najčitanije

NAKON PORAZA TRENER DANIJEL JUSUP NA PRESSICU DOŠAO POSVE UMORAN: "Boli, jako boli! Gagić nas je ubijao ispod koša, napravili smo neke glupe pogreške, Keller nije bio na razini, možda sam pogriješio s Junakovićem..."

Danijel Jusup, trener Zadra, stigao je na "pressicu" posve umoran, nedvojbeno, pogodio ga je poraz od ...
"Boli, jako boli! Gagić nas je ubijao ispod koša, napravili smo neke glupe pogreške, Keller nije bio na razini, možda sam pogriješio s Junakovićem..."