ZADARSKI SDP NAJAVLJUJE NEDJELJNE IZBORE ZA MJESNE ODBORE Rođačke i kumske veze, umrežavanja, pogodovanja, zapošljavanja podobnih i nesposobnih daju svoj danak. HDZ je oteo Zadar i duboko ga kontaminirao!

ZADARSKI SDP NAJAVLJUJE NEDJELJNE IZBORE ZA MJESNE ODBORE

Priopćenje zadarskog SDP-a prenosimo u cijelosti:

Pojavljivanje gradonačelnika u dnevniku jedne nacionalne televizije trebalo je na prvi pogled izgledati kao promocija Zadra i gradske uprave, a zapravo je razotkrilo pravu sliku našega grada. Ni nabrajanje brojnih projekata od strane gradonačelnika nije moglo isprati gorak okus zaostajanja našega grada u svim segmentima življenja. Zadar je stao!

Sve što se u gradu radi, a izgleda kao da se puno radi, prepušteno je stihiji i planiranju na kratke staze.

Rekonstruiramo ceste po nekoliko puta, rušimo nove rotore u koje smo uložili desetke milijuna kuna, popravljamo Pozdrav suncu u milijunskim iznosima, a on nikako da prosvijetli. Turizam nam je, nažalost, glavna gospodarska grana, a razvojne strategije nema. Gosti nam ostaju sve kraće i žale se na nedostatak sadržaja. Iznajmljivači strepe od novih visokih nameta i manjeg broja gostiju. Gospodarstva nemamo niti jasne vizije kako da ga pokrenemo.

Investitori zaobilaze naš grad u širokom luku. Kvartovi se bore s nedostatkom kanalizacije, dotrajalim cijevima, nedostatkom javne rasvjete u ulicama, nedostatkom vrtića, škola... Stariji sugrađani strepe od neizvjesnosti jer mjesta u staračkom domu nema, a privatni su iznimno skupi.

Na naplatu dolazi HDZ-ova vladavina, gotovo tri desetljeća njihovog stolovanja dovela su do urušavanja svih segmenata življenja. Rođačke i kumske veze, umrežavanja, pogodovanja, zapošljavanja podobnih i nesposobnih daju svoj danak. HDZ je oteo Zadar i duboko ga kontaminirao.

U nedjelju su izbori za mjesne odbore, važni izbori za svakodnevni život građana, a većina Zadrana ni ne zna za njih. Vladajući računaju na malu izlaznost, njima su dovoljni glasovi podobnih rođaka, kumova i prijatelja zaposlenih u gradskim tvrtkama, a za ostale ih ionako nije briga.

Predsjednik GO SDP-a Zadar, Antun Novoselović

Naslovnica Tribina

Najčitanije