DRAGO KRPINA PIŠE O IZBORNOM "USPJEHU" HDZ-a I NAPADA PLENKOVIĆA Propovijednik teze da „HDZ ne smije biti talac jednog čovjeka“ učinio je ovu povijesnu državotvornu stranku taocem osobnih narcisoidnih (europskih) ambicija

DRAGO KRPINA PIŠE O IZBORNOM

Javno pismo Drage Krpine, zamjenika predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr Franjo Tuđman", prenosimo u cijelosti:

Bahati i nasilni pokušaj promjene svjetonazorskog i ideološkog identiteta HDZ-a, (Istanbulska konvencija i ostalo) dobio je rječit i logičan odgovor stranačkog biračkog tijela.

Ustrajno oslanjanje na bivše i (izgledno) buduće zatvorenike (Čačić, Saucha...), na „poduzetničko“ krilo Pusićkinog HNS-a (našla se tu i Milanka Opačić, zlu ne trebalo) te na notornog etnobiznismena i glasnogovornika miloševićevske politika Milorada Pupovca i besramno proračunsko financiranje njegovog glasila koje iz broja u broj vrijeđa i ponižava hrvatski narod i njegove nacionalne, vjerske i kulturološke vrijednosti dobilo je nedvosmislen odijek među HDZ-ovim biračima.

Vrli svjetonazorski preoblikovatelji HDZ-a koji su se u ovoj stranci, nakon dvodesetljetnog kalkuliranja, obreli, isključivo zato što su procijenili da će, zlorabeći povjerenje HDZ-ovih članova i birača, najbrže i najuspješnije napredovati u svojim karijerističkim ambicijama (kojima je nebo granica), ako imaju uši neka čuju, ako imaju oči neka vide.

Pokušaj da se u, posljednji tren, licemjerno, u pomoć prizove Tuđmana i njegovu nacionalnu politiku pokazao se posve prozirnim i opravdano neučinkovitim.

Propovijednik teze da „HDZ ne smije biti talac jednog čovjeka“, uz pomoć sviju onih koji su mu to glasno ili prešutno odobrabvali, učinio je ovu povijesnu državotvornu stranku taocem osobnih narcisoidnih (europskih) ambicija.

Srećom, u politici nikad ništa nije konačno gotovo.

Drago Krpina

Naslovnica Tribina

Najčitanije

"OVO SPADA U RUBRIKU VJEROVALI ILI NE" Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi: "Ne mogu dokučiti dal se pravi glupa ili je stvarno glupa ili je u pitanju jedno i drugo pa imamo glupost na kvadrat?!"

Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi:
Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač obratio se medijima kako bi javnost obavijestio o zahtjevu za očitovanje ...
Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi: "Ne mogu dokučiti dal se pravi glupa ili je stvarno glupa ili je u pitanju jedno i drugo pa imamo glupost na kvadrat?!"

MARKO PUPIĆ BAKRAČ ODGOVORIO POVJERENSTVU ZA ETIKU MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE „Priznajem: kriv sam i molim za milost! Više neću griješiti - spreman sam prije bilo kakvih istupa u javnosti konzultirati se s Moralnom policijom“

„Priznajem: kriv sam i molim za milost! Više neću griješiti - spreman sam prije bilo kakvih istupa u javnosti konzultirati se s Moralnom policijom“
Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač odlučio je javno odgovoriti Povjerenstvu za etiku Ministarstva poljoprivr...
„Priznajem: kriv sam i molim za milost! Više neću griješiti - spreman sam prije bilo kakvih istupa u javnosti konzultirati se s Moralnom policijom“