OPĆINA VIR PROZIVA ŽUPANIJU ZBOG IZDAVANJA DOKUMENATA U GRADNJI  BENZINSKE PUMPE Nastavlja se bahatost i nezakonitost: za jedan dan su im odobrili izmjene i dopune nezakonite građevinske dozvole

OPĆINA VIR PROZIVA ŽUPANIJU ZBOG IZDAVANJA DOKUMENATA U GRADNJI  BENZINSKE PUMPE

Općina Vir je poslala još jedno priopćenje za javnost o izdavanju dokumentacije investitoru „Tri Bartola“ za gradnju benzinske pumpe na Viru. Priopćenje donosimo u cijelosti.

 

Nakon što smo javnost upozorili na moguće postavljanje nezakonitog elektro priključka za benzinsku pumpu na Viru investitora Tri Bartola d.o.o., kojemu je prethodno nezakonito izdana građevinska dozvola, Elektra Zadar je očigledno odustala od priključenja, no slučaj time nije zaključen. Po zahtjevu Tri Bartola od 27. svibnja, već 28. svibnja po hitnom postupku Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije donosi Rješenje o izmjeni i dopuni građevinske dozvole.

 Ovom neuobičajeno brzom i ekspeditivnom akcijom sa žigom pravomoćnosti koji se dobiva isti dan, spomenuta Izmjena građevinske dozvole omogućuje da Tri Bartola dobije privremenu opskrbu strujom putem dizel agregata, i to do priključenja na elektroenergetsku mrežu bez vremenskog ograničenja.  

U Izmjeni i dopuni građevinske dozvole Upravni odjel Zadarske županije poziva se na usklađenost glavnog projekta sa Zakonom i Prostornim planom Općine Vir, iako to u oba slučaja nije točno. Nadzorom Ministarstva graditeljstva od 6. veljače 2018. godine utvrđene su brojne nezakonitosti zbog kojih je od Upravnog odjela zatraženo stegovno postupanje zbog teške povrede službene dužnosti protiv pomoćnice pročelnika Ivone Cote.

 Zato je ovo samo nastavak bahatog i nezakonitog korištenja javnih ovlasti od strane Upravnog odjela Zadarske županije koja koristi sporost i nefunkcioniranje pravne države u Republici Hrvatskoj. Kako drukčije objasniti i protumačiti izdavanje nezakonite Izmjene i dopune građevinske dozvole, za koju je ranije nadležno Ministarstvo već utvrdilo nezakonitost?   

 

Naslovnica Tribina

Najčitanije

SKANDAL U BIOGRADU (3); VIDEO: EVO KAKO JE IZGLEDALO IZVLAČENJE NAGRADNE IGRE KOJA JE IZAZVALA SKANDAL U BIOGRADU "Zašto je kutija bila kartonska, a ne prozirna i zašto nije bila zapečaćena? Jesu li na ''sretnim'' kuvertama bila napisana imena?"

Evo kako je izgledalo izvlačenje nagradne igre koja je izazvala skandal u Biogradu na moru. U videu se može vidj...
"Zašto je kutija bila kartonska, a ne prozirna i zašto nije bila zapečaćena? Jesu li na ''sretnim'' kuvertama bila napisana imena?"