FOTO: NOVI SUSTAV ZA IZNAJMLJIVANJE Na šest lokacija u Zadru moći će se unajmiti klasične i električne bicikle

FOTO: NOVI SUSTAV ZA IZNAJMLJIVANJE

Na parkiralištu ispred zgrade Novog kampusa Sveučilišta u Zadru u petak je kroz zabavno-edukacijski program Rock & Bike predstavljen terminal za javne bicikle koje će studenti i profesori Sveučilišta u Zadru, putem aplikacije, moći koristiti besplatno. Ostatak građana, kao i turisti, bicikle će moći unajmiti po povoljnim cijenama.

Naime, Grad Zadar i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA prezentirali su novi sustav za iznajmljivanje bicikala na području grada Zadra, koji će se sastojati od ukupno šest terminala, 16 klasičnih bicikala, te osam električnih bicikala postavljenih na šest lokacija.

Dio sredstava za novi sustav za iznajmljivanje bicikala na području grada Zadra osiguran je kroz projekt ''CHESTNUT' - CompreHensive Elaboration of STrategic plaNs for sustainable Urban Transport“, sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, programa transnacionalne suradnje Interreg Dunav, kojeg je provela Javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, te kroz projekt "Zadar e-Bike" za čiju su realizaciju Gradu Zadru odobrena bespovratna sredstva Ministarstva turizma, iz Fonda za razvoj turizama, temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini.

U sklopu samog programa predstavljanja terminala koji je osim ispred zgrade Novog kampusa Sveučilišta u Zadru postavljen i kod studentske menze na Poluotoku, svi posjetitelji zabavili su se pokušavajući „odvoziti“ biciklistički poligon s „pijanim naočalama“, doživjeti prevrtanje automobila u simulatoru HAK-a. Organiziran je i besplatan roštilj te koncert grupe Jimmy Shakers. 

 

Naslovnica Tribina

Najčitanije

SKANDAL U BIOGRADU (3); VIDEO: EVO KAKO JE IZGLEDALO IZVLAČENJE NAGRADNE IGRE KOJA JE IZAZVALA SKANDAL U BIOGRADU "Zašto je kutija bila kartonska, a ne prozirna i zašto nije bila zapečaćena? Jesu li na ''sretnim'' kuvertama bila napisana imena?"

Evo kako je izgledalo izvlačenje nagradne igre koja je izazvala skandal u Biogradu na moru. U videu se može vidj...
"Zašto je kutija bila kartonska, a ne prozirna i zašto nije bila zapečaćena? Jesu li na ''sretnim'' kuvertama bila napisana imena?"

"OVO SPADA U RUBRIKU VJEROVALI ILI NE" Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi: "Ne mogu dokučiti dal se pravi glupa ili je stvarno glupa ili je u pitanju jedno i drugo pa imamo glupost na kvadrat?!"

Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi:
Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač obratio se medijima kako bi javnost obavijestio o zahtjevu za očitovanje ...
Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi: "Ne mogu dokučiti dal se pravi glupa ili je stvarno glupa ili je u pitanju jedno i drugo pa imamo glupost na kvadrat?!"