ROMAN "GLAS" Zadarska autorica Marijana Dokoza objavila svoju prvu knjigu u inozemstvu

ROMAN

Zadarska autorica Marijana Dokoza, koja godinama živi i stvari u Njemačkoj, prošlog je četvrtka u Gradskoj knjižnici Grada Frankfurta predstavila svoj prvi roman na njemačkom jeziku . Uz likovnu umjetnicu Anne Marie Alexandre von Neumann bila je pozvana da uveliča umjetničko-književnu večer, te je nekoliko ulomaka iz Dokozinog romana “Glas” (Die Stimme) prigodno čitao Danijel Hadrović, njemački režiser hrvatskog podrijetla.

Za ovu uspješnu novinarku i spisateljicu koja je svoje prve profesionalne korake napravila kao suradnik u “Zadarskom listu”, proboj na njemačko tržište je još jedna potvrda kvalitete njenog dugogodišnjeg rada. Uz to što je aktivna novinarka i spisateljica,  Dokoza godinama obavlja posao urednice njemačko-hrvatskog iseljeničkog časopisa “Fenix”.

Dokozin roman “Glas” pisan u popularnom mystery žanru na njemačkom jeziku izišao je u rujnu prošle godine u izdanju nakladničke kuće Dittrich .

U “Glasu” radnja prati život mlade liječnice Kiare iz Tübingena koja se suočava sa nadnaravnim pojavama i misterioznim obratima u svojoj svakodnevnici te sa svojim prijateljima stiže do haićanskog Port-au-Prince gdje se susreće sa voodoo magijom i ozbiljnim kriminalom. Djevojka u bijelom, tajne iz prošlosti, mladi poduzetnik, uspješna njemačka liječnica Kiara i nadnaravne pojave isprepleću se u ovoj slojevitoj I nadasve, napetoj priči koja je već pridobila svoju zajednicu vjernih čitatelja u Njemačkoj.

Dokoza je izdala i četiri romana na hrvatskom jeziku te dvije zbirke poezije. Njen slojeviti pitki način pisanja i posvećenost likovima redovno je svrstavaju među najčitanije hrvatske književnike. Svojim romanom “Grijesi” bila je 2016. nominirana za Kiklopa.

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije

ZADRANKA ELENA RAPAN ODUŠEVLJAVA SVOJIM SPOSOBNOSTIMA Ona je žena, majka, kondukterka i vrhunska slastičarka koja svoju hranu fotografira i objavljuje na društvenim mrežama! Njen blog "Ćakula o spizi" je posebna priča!

Ona je žena, majka, kondukterka i vrhunska slastičarka koja svoju hranu fotografira i objavljuje na društvenim mrežama! Njen blog
Na društvenim mrežama možete naći stvarno svašta. Instagram je tu tek poseban. Milijuni slika mode, frizura, šmi...
Ona je žena, majka, kondukterka i vrhunska slastičarka koja svoju hranu fotografira i objavljuje na društvenim mrežama! Njen blog "Ćakula o spizi" je posebna priča!

ZADRANKA ENA ISPRIČALA JE PRIČU O BEZUVJETNOJ LJUBAVI I NERASKIDIVOM PRIJATELJSTVU S KUJICOM DEMI "Bila je prebijena i polumrtva. Udomila sam je, prošla s njom naporne treninge i danas je ona vrhunski obučen pas koji spašava živote"

- Svaki put kad je pogledam, imam osjećaj kao da je proživjela pet života, kao da će mi baš sad reći nešto jako ...
"Bila je prebijena i polumrtva. Udomila sam je, prošla s njom naporne treninge i danas je ona vrhunski obučen pas koji spašava živote"